- +

Reizen door de regio en daarbuiten


Syntus verzorgt het openbaar vervoer per bus en trein in de regio Twente onder de naam Twents. Op de website vindt u informatie over vervoersbewijzen, reisinformatie en hebt u de mogelijkheid om uw reis te plannen. Ook aanbiedingen en acties zijn hier te vinden. Evenals gerichte informatie voor de 65+ reiziger.

Syntus Twents
Telefoon: 088 - 033 1360
Website: www.twents.nl

De buurtbus rijdt door de wijk Stroom-Esch en Hertme naar het station. Deze kleine personenbus wordt gereden door een groep vrijwilligers, maar is een vaste (lijn)dienst. Op de website vindt u informatie over de route, prijs en instapmogelijkheden.

Buurtbus Weerselo
Website: www.buurtbusweerselo.nl

Voor vervoer van ‘deur naar deur’ kunt u gebruik maken van de taxi. Hierin zijn momenteel vele ontwikkelingen. Voor rolstoelgebruikers en mensen met een mobiliteitsbeperking is er de Regiotaxi. De Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer die voor iedereen toegankelijk is. De mogelijkheden om via de Wmo een reductiepas te verkrijgen zijn beperkt en alleen in uitzonderlijke situaties.

Regiotaxi Twente
Telefoon: 0900 – 1814
Website: www.regiotaxitwente.nl

Voor vervoer van ‘deur naar deur’ buiten de regio kunt u bij Valys een pas aanvragen. Deze organisatie zorgt voor sociaal-recreatief vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Naast het vervoer per taxi, zijn er begeleidingsmogelijkeden waarbij u ook per trein reist. Om gebruik te kunnen maken van dit aanbod hebt u een OV begeleiderskaart nodig.

Valys
Telefoon: 0900 – 9630
Website: www.valys.nl

De OV begeleiderskaart is er wanneer u persoonlijke begeleiding nodig hebt om te reizen met het openbaar vervoer. Onder openbaar vervoer wordt verstaan: de openbare trein-, bus, metro-, en tramdiensten volgens dienstregeling. Een praktisch stroomschema biedt de mogelijkheid om te ontdekken of u de OV begeleiderskaart kan aanvragen.

Argonaut Advies - afdeling OV begeleiderskaart
Telefoon: 030 – 235 4661
Website: www.ovbegeleiderskaart.nl

 

    - +