- +

Meedoen & ontmoeten

Sociale contacten en activiteiten zijn voor veel mensen belangrijk.

Mensen ontmoeten en meedoen aan een activiteit

Naast het ontmoeten van mensen via een sport-, hobby- of cultuurvereniging, zijn er in Borne diverse plekken waar u anderen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan een activiteit. Op de pagina "Ontmoeten, sporten en bewegen" vindt u een overzicht van ontmoetingsmogelijkheden en hobby-, sport- en bewegingsactiviteiten. Deze informatie is ook te vinden in de brochure ‘Ontmoeten, sporten en bewegen voor senioren in Borne’. Hierin ontdekt u of er iets voor u bij zit. De brochure is gratis op te halen in het Kulturhus en gemeentehuis en ligt in diverse wachtkamers en ontmoetingsplaatsen. De gemeentegids geeft een breed overzicht van actieve verenigingen in Borne. Op de website borneboeit.nl/agenda treft u een digitale agenda met tal van activiteiten: van expositie, toeristische markt, concert tot beweegactiviteit.

Ontmoeten van lotgenoten

In veel situaties is het prettig om met gelijkgestemden te praten, mensen met wie u overeenkomsten ervaart. Veel gehoord is de opmerking: “In deze groep voel ik me begrepen en heb ik aan een half woord al genoeg.” Diverse lotgenotengroepen zijn in Borne actief. Lees verder >>

Dagbesteding


In Borne zijn veel ontmoetingsactiviteiten, hobby mogelijkheden en verenigingen actief. Diverse bewonerscommissies en wijkverenigingen met activiteitenprogramma’s, het Praathuis van het Rode Kruis, de vele activiteiten in het Atrium van het Dijkhuis, vrouwenverenigingen en diverse hobby clubs. Lees verder >>

Zoeken, ontdekken en vinden


Vindt u het lastig om een activiteit te vinden die bij u past? Vindt u het moeilijk om zelf contact te maken of ergens naar toe te gaan? Dan kunt u contact opnemen met de ouderenadviseurs van Welzijn Ouderen Borne.
Wij denken graag met u mee. Samen kijken we waar uw interesses liggen, welke mogelijkheden er in Borne zijn en hoe u kan ervaren of dit 3 Meedoen en ontmoeten bij u past. Bijvoorbeeld met een vrijwilliger, die u de eerste keren begeleidt.

Welzijn Ouderen Borne – Wijkracht
Telefoon: 088 – 945 5760
E-mail: welzijnouderenborne@wijkracht.nl
Website: www.woborne.nl

    - +