- +

Woningaanpassingen en hulpmiddelen

Woningaanpassingen en hulpmiddelen


Met het ouder worden kunnen er situaties ontstaan waardoor uw huidige woning niet meer geheel passend is. Het levensloopbestendig maken van de woning kan voor veel comfort zorgen en problemen voorkomen.
De gemeente Borne is aangesloten bij de campagne ‘Lang zult u wonen’. Op hun website vindt u tal van adviezen, tips, productinformatie en praktijkvoorbeelden om uw eigen woning levensloopbestendig (er) te maken. Daarnaast organiseren zij diverse informatiebijeenkomsten in de regio. U kunt ook advies-aan-huis krijgen van een expert.

Lang zult u wonen
E-mail: info@langzultuwonen.nl
Website: www.langzultuwonen.nl

Tijdelijke hulpmiddelen


Na een medische ingreep, blessure of bij ziekte heeft u soms tijdelijk een hulpmiddel nodig. Zoals bijvoorbeeld een rolstoel, hoog/laagbed, drempelhulp of douchestoel. Vraag bij uw ziektekostenverzekeraar en/of zorgverlener naar de diverse mogelijkheden en voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Daarnaast zijn er steeds meer producten op de markt die u comfort kunnen geven bij het zelfstandig wonen. Denk hierbij aan: een telefoon met extra grote functietoetsen, handige keukenhulpmiddelen of een apparaatje om knopen te sluiten of hulp bij het aantrekken van (elastische) kousen. De website www.langzultuwonen.nl geeft hierover informatie en diverse bedrijven adverteren met hun aanbod.

    - +