- +

Laatste nieuwsberichten

Woondromen 55+, hoe wilt u wonen met het ouder worden.

9-03-2018
Voor de 55-plusser die zich wil oriënteren op zijn/haar wonen in de toekomst organiseert Welzijn Ouderen Borne - Wijkracht in samenwerking met de gemeente Borne en Welbions deze middag.

Woondromen 55 + 
‘Pogingen om er iets moois van te maken’ vanuit inspiratie van Hendrik Groen


Wordt uw huis te duur of te groot? Kunt u de trap niet meer zo goed op, wordt boodschappen doen moeilijker? Herkenbare problemen, die uitmonden in vragen over uw woonsituatie: Blijf ik hier of verhuis ik?
Wil ik in de nieuwe situatie meer samen of op mezelf? Wie heb ik straks om mij heen?

Geïnspireerd door Hendrik Groen, maar vooral door uw vragen over de toekomst, organiseert Welzijn Ouderen Borne-Wijkracht samen met de gemeente Borne en St. Welbions een bijeenkomst over wonen 55 plus. Op deze middag kunt u zich hierover oriënteren op uw wonen met het ouder worden.

Naast de initiatiefnemers zullen Kees Penninx van 'ActivAge en Yvonne Witter van 'Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg' een presentatie verzorgen. Mede naar aanleiding van hun gezamenlijke inspiratieboek "Woondromen 55+.  Maar breder: Wat kun je in de eigen huidige woonsituatie doen , wat als je in een complex voor senioren gaat wonen, waarbij je niet je buren kunt uitkiezen en wat is er aan investeringen nodig om te komen tot een gemeenschappelijke woongroep. Na afloop van het informatieve deel inventariseren we wie van de aanwezigen met elkaar dit thema verder zouden willen uitwerken. 


U bent van harte welkom op woensdag 21 maart a.s. om 13.30 uur in Kulturhus de Bijenkorf in Borne, Marktstraat 23. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel ontvangen we graag uw opgaaf in verband met de organisatie. Dit kan telefonisch bij de receptie VVV: 074-2657200 of per mail aan welzijnouderenborne@wijkracht.nl 


Naast senioren wie zich willen oriënteren op hun wonen, is deze middag ook interessant voor professionals op gebied van wonen en zorg en die willen inspelen op ontwikkelingen.  

Graag tot ziens!


Agenda Kulturhus

Kijk voor het aanbod van activiteiten in Borne ook in de agenda van Kulturhus Borne >>

Nieuws

Geen nieuwsberichten gevonden

    - +