- +

Laatste nieuwsberichten

Nieuws

Week tegen Eenzaamheid 1 tot en met 8 oktober

30-09-2019
Zo'n tien procent van de Nederlanders, oud én jong, ervaart gevoelens van sterke eenzaamheid. In Borne zijn dit zo'n 2.300 mensen. Vaak is eenzaamheid een verborgen probleem. Vrijwel niemand die zich eenzaam voelt komt hier openlijk voor uit. Daarom is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Er meer over te weten en het te herkennen. In deze week, willen we op verschillende wijze aandacht hebben aan het thema Eenzaamheid. Dit doen we niet alleen vanuit Wijkracht Borne, maar in samenwerking met tal van anderen. 
 • De themabrief van Wijkracht Borne 'Samen tegen Eenzaamheid' geeft informatie over o.a. verschillende soorten van eenzaamheid en handvatten om het aan te pakken. Ben je eenzaam of denk je dit van iemand in je omgeving, haal dan gerust een brief in het Kulturhus of het gemeentehuis. 
 •  Eenzaamheid los je niet op met een kop koffie of thee. Maar toch: contact, aandacht en elkaar ontmoeten kan een begin zijn. Daarom: Koop je eigen koffie/thee met een stukje vlaai en krijg dit tijdens de themaweek voor een ander helemaal gratis bij Limburgia Borne, de Bleek 1e
  Wie vraag jij om mee te gaan?
 •  Workshop 'Verbinden met eenzaamheid' maandagavond 7 oktober a.s.
  Karin van Dam - de Meij is sociaal filosoof en geeft i.s.m. Wijkracht Borne deze workshop voor jong én oud. 
  Aan de slag met verschillende kleuren van eenzaamheid: Wat verstaan we onder eenzaamheid?, Hoe herken je het?, Wat kun je doen om je te verbinden met eenzaamheid? 

  Laat je verrassen en kijk met een andere bril naar eenzaamheid. Of kom met al je vragen die je zou willen stellen. 

  Maandagavond 7 oktober in Kulturhus de Bijenkorf
  Vanaf 19.30 tot 21.00 uur
  Aanmelden zeer gewenst via receptie/VVV T: 074 - 265 7200
  Geen kosten, maximaal 12 deelnemers
 • Toevallige en spontane ontmoetingen. Vrijwilligers van het inwonersinitiatief Zelfregieteam Borne organiseren iedere woensdag van 13.00 - 16.00 in het Kulturhus en op zondag van 17.00 - 20.00 uur in de Letterbak (Clematishof 6) 'toevallige ontmoetingen'.
  Deze week is er extra aandacht voor het onderwerp eenzaamheid. Wilt u hierover wat vragen, vertellen of heeft u gewoon zin in een praatje? Kom langs!
 •  Ontdek nieuwe dingen of pak een (oude)hobby op. Bij Creatief Atelier Borne bent u vrijdag 4 oktober extra hartelijk welkom. Voor mensen die een uitdaging zoeken en elkaar daarin willen ontmoeten. Voor mensen die al eerder hebben geschilderd of geboetseerd en voor mensen die dit eindelijk eens zelf willen meemaken.
  Je begint zomaar met niets: een leeg doek, een wit vel papier, een brok klei. Op weg naar een eigen werkstuk mee naar huis nemen. Elke vrijdag tussen 9.30 en 14.00 uur met lunch rond 12.00 uur. Kom 4 oktober eens vrijblijvend langs.

  - +