- +

Laatste nieuwsberichten

Stap op de Duofiets!

14-08-2017

Huur eens een duofiets, de fiets waarop je gezellig naast elkaar kunt zitten, met elektrische trapondersteuning en met voorzieningen om gemakkelijk op en af te stappen.

Ook zo'n zin om lekker te fietsen? Maar met wie en hoe? Niet iedereen stapt even gemakkelijk op de fiets en heeft een maatje om mee te fietsen. In Borne hebben we een duofiets. Een fiets waarop je gezellig naast elkaar kunt zitten, met elektrische trapondersteuning en met voorzieningen om gemakkelijk op en af te stappen. U kunt de fiets huren via VVV balie in het Kulturhus voor slechts € 5,00 per dagdeel. Ook is er een service geregeld voor pech onderweg.

Als u de fiets voor het eerst gebruikt helpt een vrijwilliger u om op pad te gaan. Er zijn meerdere mensen bereid om een fietsmaatje voor u te zijn. Wilt u iemand meevragen maar eerst iets beter weten hoe de fiets fietst: ook daarvoor kunt een vrijwilliger vragen. Zij laten het u graag ervaren! Vraag er naar bij de VVV!

De fiets is in 2014 in gebruik genomen op initiatief van onder meer Welzijn Ouderen Borne en de WMO-raad. Dankzij bijdragen van de Kringloop Borne, de vrienden van het Dijkhuis, Zorgvilla's Twente (Villa Meijling), de gemeente, het Kulturhus, de stichting Drempelloos op vakantie en (toen nog) Woonbeheer Borne. Met de fiets willen we een bijdrage leveren aan de vitaliteit van de Bornse gemeenschap door het mensen eenvoudig mogelijk te maken in beweging te blijven en onder de mensen te zijn.

De fiets is het hele jaar te huur, al is het weer uiteraard belangrijk. Van april t/m november is hij wekelijks een aantal dagdelen in gebruik door de bewoners van villa Meijling. Er is altijd wel een dagdeel dat u hem kunt huren! We krijgen veel positieve reacties:......

"Mijn pa heeft genoten en gaat zeker vaker fietsen"
"Wij genoten al van de voorpret en hebben een super mooie middag gehad"
"Heerlijk gefietst, ijsje gegeten in Delden"
"Wat een fantastisch vervoermiddel".

Meer informatie:
VVV-balie Kulturhus: tel. 074 265 7200
Kulturhus: Marktstraat 23, Borne


Agenda Kulturhus

Kijk voor het aanbod van activiteiten in Borne ook in de agenda van Kulturhus Borne >>

Nieuws

Geen nieuwsberichten gevonden

    - +