- +

Laatste nieuwsberichten

Nieuws

Duo-Fiets Borne naar plan B

18-02-2021

Fietsmaatjes-project zoekt vrijwilligers om de Duo-Fiets Borne tot een groter succes te maken!

Samen fietsen en genieten op een Duo-fiets met trapondersteuning dat wil Duo-Fiets Borne verder ontwikkelen met Fietsmaatjes.NL, daarvoor zoekt zij enthousiaste vrijwilligers. Mensen die zin en tijd hebben om met hulp an Fietsmaatjes.NL een lokale Fietsmaatjes organisatie op te richten.

Welzijn Ouderen Borne - Wijkracht heeft ism met andere partijen in 2014 Duo-Fiets Borne opgericht. Nu is het tijd voor verdere ontwikkeling met  project Fietsmaatjes.NL. Fietsmaatjes is al in 23 Nederlandse gemeentes succesvol en zorgt ervoor dat duizenden mensen die graag fietsen maar dit niet meer zelfstandig kunnen of willen, er toch weer lekker op uit kunnen. 

De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo. Het doel is om in een aantal wijken een duofiets te plaatsen en per wijk vrijwilligers en gasten te werven en matchen. Niet alleen de gasten genieten van het fietsuitje, is onze ervaring. Ook vrijwilligers beleven plezier aan de activiteit. Het is voor hen daardoor vaak meer dan een betekenisvolle tijdsbesteding. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!  

Het programma Fietsmaatjes is dus een beproefd concept en gaat nu ook in Borne van start. Er is al een beetje ervaring en we weten wat voor positief effect het fietsen met een Duo-Fiets heeft. Met fietsmaatjes.NL kan het een groter succes worden in Borne.   

Wilt u meedenken en –werken aan het project?
Meld u dan voor de digitale informatiebijeenkomst op maandagavond 1 maart van 19.30 - 21.00 uur.
Opgave noodzakelijk om u de link tot deelname te kunnen toesturen. Uw aanmelding stuurt u naar Joke Boevink,
Ouderenconsulent Wijkracht Borne: j.boevink@wijkracht.nl.  
Bent u verhinderd maar wilt u wel meehelpen of anderszins bijdragen aan Fietsmaatjes Borne, dan kunt u zich eveneens
aanmelden bij Joke Boevink.


    - +