- +

Laatste nieuwsberichten

De Kracht van Herinneringen

9-01-2018
De Kracht van Herinneringen

De Kracht van Herinneringen

Gezellige bijeenkomsten voor mensen met vergeetachtigheid en beginnende dementie samen met hun mantelzorgers

Samen iets ondernemen en elkaar (weer) beter leren begrijpen. De ervaring geeft aan dat dit een cursus is waar mensen wat aan hebben. 

Dementie is heel ingrijpend, voor de persoon met dementie zelf, maar ook voor de omgeving.
De bijeenkomsten geven informatie en tips en hebben vooral een positieve insteek: meer begrip voor elkaar en het richten op wat mensen nog wél kunnen. De bijeenkomsten beginnen met een gezamenlijk uur voor de mensen met dementie en de mantelzorgers. In dat uur wordt een bekend thema uitgewerkt en worden herinneringen opgehaald.  Onderwerpen kunnen zijn: eten, huishouden, vakantie, huwelijk, feestdagen enzovoort. 
 

Het is geweldig om te zien hoeveel gespreksstof dit oplevert en hoeveel de deelnemers zich kunnen herinneren door dingen te zien, te proeven, te ruiken of aan te raken. Ogen gaan sprankelen; hele verhalen komen boven!  We laten op deze manier zien hoe je het beste contact kunt maken en samen een fijne ervaring kunt hebben.  Daarna splitst de groep zich: de mensen met dementie gaan met opgeleide zorgvrijwilligers lunchen. De mantelzorgers ontvangen informatie en we doen samen oefeningen. Tips en verhalen worden uitgewisseld.    

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 2 februari van 11.00 – 13.00 uur in het Rode Kruis gebouw aan het Brugstraatje 1 in Borne. Daarna bent u om de twee weken van harte welkom om deel te nemen op 16 februari, 2, 16 en 30 maart en 13 april en een terugkom bijeenkomst.  

U kunt zich opgeven bij de receptie van het Kulturhus: 074 - 265 7200
Na uw aanmelding nemen wij contact met u op om kort informatie uit te wisselen. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nelleke ten Pas, M:  06 – 38594536 of Joke Boevink, M: 06 – 34343688.  


Agenda Kulturhus

Kijk voor het aanbod van activiteiten in Borne ook in de agenda van Kulturhus Borne >>

Nieuws

Geen nieuwsberichten gevonden

    - +