- +

Laatste nieuwsberichten

Alzheimer Café dinsdag 26 februari: omgaan met veranderend gedrag

25-02-2019

Dementie kan leiden tot veranderd gedrag. Het is belangrijk te realiseren dat het gedrag nooit tegen jou als persoon is gericht.

Het is een symptoom van de ziekte. Omdat het gedrag onbekend is, sluit het niet meer aan bij de verwachtingen. Dan kan het een bron zijn voor onrust en frustratie. Soms overschrijdt het gedrag jouw grenzen. Zowel iemand met dementie als de (mantel)zorger kan zich onbegrepen of onveilig voelen. Mark Mulder (opleider en verpleegkundige bij Mediant) en Wendy Oudejans, (specialist grensoverschrijdend gedrag bij TMZ), zijn deze avond onze gasten. Zij geven informatie en tips aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden.

De Klokstee, ontmoetingsruimte het Vertierkwartier Wilderinkstraat 5-9, 7555 DS Hengelo. Zaal open 19.00, aanvang 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma is van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Om 21.30 uur wordt het Café weer gesloten.

Alzheimer Café
Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie en hun naasten. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Er is gelegenheid voor onderling contact, informatie en advies. De toegang is gratis, evenals een kop koffie of thee. Aanmelden vooraf is niet nodig. Het Alzheimer Café Hengelo is er elke laatste dinsdag van de maand. 

Meer informatie
Meer informatie over het Alzheimer Café: www.alzheimer-nederland.nl of het Zorgloket Hengelo 074 - 24 59 131.


Agenda Kulturhus

Kijk voor het aanbod van activiteiten in Borne ook in de agenda van Kulturhus Borne >>

Nieuws

Geen nieuwsberichten gevonden

    - +