- +

Wij zijn Wijkracht!

Wijkracht Ouderen Borne


Wijkracht Ouderen: voorheen Welzijn Ouderen Borne is onderdeel van Stichting Wijkracht. en richt zich specifiek op de doelgroep ouderen.

Wijkracht is een dynamische sociaal werk organisatie in Twente. Wijkracht wil de zelfredzaamheid en maatschappelijke integratie van mensen met sociale zorgen vergroten. Wij streven naar een samenleving waarin alle mensen mee kunnen doen, meetellen en omzien naar elkaar. Daarvoor bieden wij individuele en collectieve ondersteuning aan inwoners van wijken en dorpen uit de gemeenten BorneDinkellandHaaksbergenHengelo en Oldenzaal.  

Kom je er zelf even niet uit en wil je dat iemand je op weg helpt? Dát doen de professionals en vrijwilligers van Wijkracht graag. Met onze kennis en dankzij het grote netwerk weten wij je te ondersteunen op een manier die bij jou past. Ons doel: dat jij je goed voelt en meedoet op jouw manier.

Wijkracht ondersteunt iedereen bij allerlei vragen en problemen die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Wij staan voor je klaar met informatie, advies en hulp. 

Informatie & advies


Wijkracht geeft informatie en advies, biedt ondersteuning, verheldert uw vraag en bemiddelt. Wij behartigen de belangen van burgers en werken samen aan een leefomgeving waarin iedereen zich prettig voelt en de zorg en ondersteuning krijgt die nodig is. Daarvoor werken wij samen met gemeenten en sociale partners in ons werkgebied.

Twente


Wijkracht is in meerdere Twentse gemeenten actief. In elke gemeente sluiten we aan bij de samenwerking in die gemeente of nemen we het inititiatief tot samenwerking met sociale partners. Zo bieden wij ‘sociale zorg voor iedereen’!

Wanneer kunt u bij ons terecht?


- Als u iets wilt betekenen voor uw wijk of voor anderen;
- Als u wilt weten welke sociale activiteiten er georganiseerd worden in uw wijk/in uw plaats;
- Als u vragen of zorgen heeft en daar informatie, advies of ondersteuning bij zoekt.

Door de inzet van sociale wijkteams bieden we zo snel, zo licht mogelijk en zo dichtbij mogelijk ondersteuning.

Sociale zorg


Sociale zorg betekent dat we waar nodig tijdelijk een steuntje in de rug bieden, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van het eigen netwerk van de burgers. Wijkracht heeft hiervoor diverse deskundigen in de teams. We richten ons onder meer op: mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning van mensen met een beperking, (school)maatschappelijk werk, sociaal cultureel werk en preventieve wijkverpleegkundige zorg. Naast de eigen expertise hebben we ook een sterk netwerk van partners, waar we indien nodig naartoe doorverwijzen.

Wijkracht is er dus voor iedereen die ondersteuning nodig heeft, een vraag, verzoek of idee heeft.

Meer informatie op de website Wijkracht

Vraag, opmerking, idee?

Heeft u een vraag? Zoekt u ondersteuning of wilt u hulp om een goed idee uit te voeren? Neem contact op! >>

    - +